ßßß
 
            
         Składniki:- ziemniaki (dowolna ilość)- olej do smażenia- sólPrzygotowanie:Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w paski. Odsączyć z wody. Wrzucać na gorący głęboki tłuszcz i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru. Starać się obróć frytki jedynie raz podczas smażenia. Zbyt czester i za wczesne ich obracanie spowoduje połamanie ziemniaka - powinny mieć delikatnie chrupiąca skórkę a być mięciutkie w środku. Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypać solą wedle uznania.
Składniki:- ziemniaki (dowolna ilość)- olej do smażenia- sólPrzygotowanie:Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w paski. Odsączyć z wody. Wrzucać na gorący głęboki tłuszcz i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru. Starać się obróć frytki jedynie raz podczas smażenia. Zbyt czester i za wczesne ich obracanie spowoduje połamanie ziemniaka - powinny mieć delikatnie chrupiąca skórkę a być mięciutkie w środku. Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypać solą wedle uznania.