Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 1,5 kilogramów
majeranek 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa biala 250 gramów
vegeta 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Długim,
ostrym nożem zrobić w
mięsie kieszonkę. Pół litra
wody zagotować z
majerankiem, ząbkiem
czosnku i
listkiem laurowym. Włożyć
kiełbasę, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty na małym ogniu. Wyjąć i ostudzić.Oczyszczony pozostały
czosnek rozetrzeć z
vegetą,
pieprzem oraz
majerankiem i natrzeć wierzch
mięsa i wnętrze kieszeni. do kieszonki włożyć ugotowana
kiełbasę i odstawić na 2 godziny.Następnie obsmażyć
mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym w patelni
oleju. Ułożyć w brytfance. Piec ok. 55 minut w 200 stopniach. Podlać niewielką ilością
wody i od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać na ciepło lub na zimno.Uwagi:
Wywar z gotowania
kiełbasy można wykorzystać do przygotowania
żuru lub zupy chrzanowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: