ßßß Cookit - przepis na Sola w pomarańczach i winie

Sola w pomarańczach i winie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet soli 600 gramów
pomarańcza 2 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
vegeta 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 5 łyżek stołowych
Wykonanie:
Sok z pomarańczy i cytrynowy połączyć z olejem, winem, przyprawą oraz natką i zagotować. Dodać filety i gotować na małym ogniu 5 minut. Wyjąć rybę, odparować nadmiar płynu z sosu, tak by zostało tylko kilka łyżek. Rybę polać sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3571/Sola-w-pomaranczach-i-winie