Wykonanie
Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;)
Składniki:- 2-3 filety z miruny,- 5 łyżek
tartej bułki,- 4 łyżki
chrzanu,- 4 łyżki
oleju,-
natka pietruszki,-
sól,-
sok z cytryny.Sposób przygotowania:
Filety delikatnie skropić
sokiem z cytryny, lekko posolić i ułożyć na blasze do pieczenia. Na nie nałożyć, lekko dociskając panierkę, którą robimy mieszając
bułkę,
chrzan,
olej i
natkę. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia
bułki. Ja zjadłem ją z
brązowym ryżem i mizerią z
ogórka. Oczywiście
ryba może być dowolna. Smacznego.