Wykonanie
Składniki: (na 8 kotletów)8 jaj (7 ugotowanych na twardo i 1 surowe),3 łyżki
mleka,
bułka tarta,duża garść
natki pietruszki,
sól,
pieprz,
olej,30g
startego sera żółtego,1 łyżeczka tartego
chrzanu.Przygotowanie:7
jajek ugotować w osolonej wodzie - gotować 7-8 minut od zagotowania się
wody. Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Dodać do nich
starty ser żółty, posiekanką
natkę pietruszki, 2 łyżki
bułki tartej,
mleko, starty
chrzan, surowe
jajko,
sól,
pieprz i wymieszać. Formować kotleciki, mocno dociskając do siebie wszystkie składniki, a następnie obtoczyć w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z obu stron.
Smacznego!!!