ßßß Cookit - przepis na Rolada drobiowa z fetą

Rolada drobiowa z fetą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z indyka 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżek stołowych
szpinak 400 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
ser feta 200 gramów
piwo 0,5 szklanek
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem rozdrobnionym czosnkiem i oliwą. Odstawić na 30 minut do lodówki. Oczyszczony szpinak przelać wrzątkiem i osuszyć. Ułożyć na mięsie, oprószyć gałką. Po środku ułożyć pokrojona w kostkę fetę. mięso zrolować i obwinąć nicią. Ułożyć w formie, podlać polowa piwa i piec 50 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować resztą piwa wymieszanego z miodem i podnieść temperaturę do 220 stopni.
Uwagi:
Pierś indyczą można zastąpić udźcem indyczym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10350/Rolada-drobiowa-z-feta