ßßß Cookit - przepis na Mięso z porzeczką i serem

Mięso z porzeczką i serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 2 sztuk
oliwa według uznania
miód 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 gałązki
ser kozi pleśniowy mały 1 sztuk
sok z czrnej porzeczki 200 mililitrów
porzeczka czarna 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Posmarować mięso łyżką oliwy i łyżką miodu, posypać rozdrobnionym czosnkiem oraz posiekanym rozmarynem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie delikatnie posolić i obsmażyć na oliwie do zrumienienia. Na mięsie położyć po kawałku sera i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo wypieczone mięso lubimy. Gdy ser na mięsie zacznie się rumienić, wyjąć mięso z pieca.
Sos porzeczkowy: na patelnię, na której smażyło się mięso wlać sok z czarnej porzeczki, dodać druga łyżkę miodu, szczyptę soli i redukować ok. 5 minut na dużym ogniu. Dodać owoce porzeczki i trzymać na ogniu, dopóki sos nie nabierze konsystencji syropu. porzeczki powinny być ładnie widoczne.
Wyłożyć sos na talerz, delikatnie przenieść mięso i ułożyć na powierzchni. Oprószyć pieprzem. Podawać ze smażonym krotko na maśle świeżym szpinakiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11527/Mieso-z-porzeczka-i-serem