Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie wędzone 30 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
ser żółty cheddar 5 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, obrać i pokroić w plastry. Ze
śledzi zdjąć skórę i usunąć ości, a filety rozdrobnić na małe kawałki.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić
olej i ułożyć warstwami :
ziemniaki, kawałki
śledzia i
cebulę. Każdą warstwę posolić i popieprzyć. Zalać potrawę
śmietaną i posypać
startym serem. Zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temp. 190 st.C. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Potrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: