ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówżółtka 2 sztukmąka 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 pęczekser żółty 200 gramówolej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na wiórki. Dodać mąkę, żółtka, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Opłukaną, osaczoną natkę posiekać. Ser zetrzeć. Połowę posiekanej natki oraz starty ser dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać. Łyżką formując z masy placki wkładać porcjami na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Przed podaniem posypać placki pozostałą natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: