Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
cebula 1 sztuk
szalotki 2 sztuk
ser żółty 50 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
masło 60 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
szpinak mrożony 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w plasterki
ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Do
ziemniaków wlać gorące
ziemniaki i zrobić puree. Dodać
śmietanę,
sól oraz
pieprz. Oczyszczoną, pokrojoną
cebulę oraz
szalotki usmażyć na
maśle. Dodać
szpinak oraz posiekana
natkę i chwilę smażyć. W wysmarowanej
masłem formie układać kolejne warstwy
szpinaku i
purre. Posypać
startym serem i zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: