Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
jajka 8 sztuk
masło 0,5 kostek
budyń śmietankowy bez
cukru 1 sztuk
olejek waniliowy według uznania
herbatniki 150 gramów
lukier biały 100 gramów
rodzynki 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem, dodając po 1
żółtku oraz aromat. Dobrze utrzeć z masą
serową oraz proszkiem budyniowym. na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z
białek. Na dnie dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, ułożyć
herbatniki, następnie masę
serową i wygładzić. piec 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać gotowym lukrem i posypać
rodzynkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: