Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser 500 gramów
budyń śmietankowy 1 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
masło 0.5 kostek
jajko 4 sztuk
migdały 30 gramów
rodzynki 50 gramówWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrami do białości, dodać
ser cały czas ucierając, stopione
masło,wsypać
budyń, wymoczone
rodzynki, posiekane
migdały. Dobrze połączyć, a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z
białek, delikatnie, łyżką wymieszać. Masę
serową wyłożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180 stopniach. Zimny serniczek posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
zmielony ser, posiekane
migdałyAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: