ßßß Cookit - przepis na Mały serniczek

Mały serniczek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ser 500 gramów
budyń śmietankowy 1 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
masło 0.5 kostek
jajko 4 sztuk
migdały 30 gramów
rodzynki 50 gramów
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrami do białości, dodać ser cały czas ucierając, stopione masło,wsypać budyń, wymoczone rodzynki, posiekane migdały. Dobrze połączyć, a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie, łyżką wymieszać. Masę serową wyłożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180 stopniach. Zimny serniczek posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
zmielony ser, posiekane migdały
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3629/Maly-serniczek