Wykonanie
28 grudnia 2013
Kolejny przepyszny przepis pochodzący z książek Siostry Anastazji. Ciasto jest delikatne, rozpływające się w ustach i soczyste (dzięki
brzoskwiniom).SERNIK
BRZOSKWINIOWY SIOSTRY ANASTAZJI(Przepis pochodzi z książki " 100 NOWYCH CIAST. PRZEPISY SIOSTRY ANASTAZJI ")Składniki:1 i 1/2 kg
zmielonego sera białego30 dag
cukru kryształu12
jajek1
budyń śmietankowy lub
waniliowy bez
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 i 1/2 kostki
masła4 łyżki
cukru waniliowego1 puszka
brzoskwińDzień wcześniej pieczemy
biszkopt jasny. Ja skorzystałam z przepisu Siostry- klik (inne przepisy znajdziesz tutaj- klik).Przygotowujemy masę
serową.Miękkie
masło ucieramy z
cukrem kryształem i
cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym
żółtku.
Ser mieszamy z przesianą
mąką oraz
budyniem i również wkręcamy go w masę z
masła.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy. Delikatnie całość mieszamy, aż do połączenia się składników.Na
biszkopt wykładamy 1/3 część masy. Na
masie układamy połówki
brzoskwiń. Wykładamy pozostały
ser.Ciasto pieczemy w temperaturze 160*C przez 1 godzinę.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.