ßßß Cookit - przepis na Testowanie przez gotowanie!

Testowanie przez gotowanie!

nazwa

Wykonanie

Serniki to coś, co lubimy najbardziej! :-)
Dzisiaj sernik - tarta na cieście francuskim ze świeżymi brzoskwiniami
(poza sezonem z powodzeniem można użyć owoców z puszki - już próbowałam ;-) )
Ciasto jest pyszne i przede wszystkim bardzo szybko się je robi.
Z całego serca polecam! :-)
Potrzebujemy:
opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg mielonego twarogu (może być również wiaderkowy - ja użyłam zwykłej kostki twarogowej)
3 jajka
1/2 szklanki cukru
małe opakowanie cukru waniliowego
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
40 g masła
2 brzoskwinie (ewentualnie ok. połowy puszki)
Krok po kroku:
Rozgrzewamy piekarnik do 200° C.
Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim i nakłuwamy je widelcem.
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki (W przypadku owoców z puszki - odsączamy je z zalewy i kroimy w półplasterki).
Masło stapiamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Twaróg miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajka i nadal miksujemy.
Dodajemy przesianą mąkę i ostudzone masło. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.
Masę serową wykładamy na tartę i wyrównujemy wierzch.
Układamy brzoskwinie na masie serowej.
Pieczemy przez 25-30 minut, aż brzegi ciasta upieką się na złoty kolor.
Smacznego! :-)
Źródło:http://ugotujiprzetestuj.blogspot.com/2014/09/francuska-tarta-serowa-z-brzoskiwniami.html