Pyszny kremowy sernik rozpływający się w ustach z dodatkiem brzoskwiń to fantastyczny deser do kawy. Upieczony na niedzielę jednak dotrwał tylko do rana.1kg sera zmielonego w wiadereczku – naturalny1 budyń śmietankowy6 łyżek masła1 szklanka cukru + 2 łyżki4 jajkapaczka biszkoptówpuszka brzoskwińRoztopić masło na rondelku. Zostawić do lekkiego przestudzenia. Oddzielić białka od żółtek. Do jednej miski dać białka, do drugiej większej miski żółtka. Ubić białka wraz z cukrem. Następnie ubić żółtka z 2 łyżkami cukru. Do żółtek dodać ser, budyń w proszku, roztopione masło i ubite białka. Dokładnie wymieszać. A blaszkę wyłożyć sreberkiem, a następnie wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać masę serową. Wyrównać. Brzoskwinie pokroić w kostkę lub paski i wyłożyć na masę serową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.