Wykonanie
Przepis na ten sernik znalazłam dawno temu w internecie. Od tamtej
pory ewoluował. Krąży wśród rodziny i znajomych i wszyscy go uwielbiają. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje :)Wpis ten jest swego rodzaju podziękowaniem dla Was. Za to, że ze mną jesteście. Za 24 000 wyświetleń. Dziękuję i proszę o więcej :)
Składniki:1 kg
sera mielonego250 g
cukru50 g
masła3
jajka2 łyżki
cukru waniliowego1
budyń śmietankowy50 g
rodzynekbiszkopty lub
biszkoptSposób przygotowania:
Ser przełóż do garnka, dodaj
masło,
cukier,
cukier waniliowy i
jajka. Zmiksuj. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa będzie rzadka - trwa to około 10-15 minut. Nie przestawaj podgrzewać i powoli dodawaj proszek budyniowy, dodaj
rodzynki. Ciągle mieszaj, aż pojawią się bąbelki. Odstaw z ognia. Na tortownicy rozłóż
biszkopty (ewentualnie na upieczony
biszkopt) i wylej na nie masę
serową. Ostudź i włóż do lodówki do ostatecznego wychłodzenia.