Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 750 gramów
cukier 200 gramów
jajka 5 sztuk
olejek waniliowy według uznania
konfitura wiśniowa 1 sztuk
herbatniki 150 gramów
migdały 50 gramów
masło 120 gramówWykonanie:Zmielone
herbatniki wymieszać ze zmielonymi
migdałami oraz stopionym
masłem. Tym
ciastem wylepić średnią tortownicę.
Ser utrzeć z
cukrem,
żółtkami oraz kilkoma kroplami
olejku. delikatnie wymieszać z ubita na sztywno z pianą z
białek. Wyłożyć na spód i piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Na zimnym serniku rozsmarować
konfiturę i wstawić na 2h do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: