Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
przyprawa do ryb 1 sztuk
mąka 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sprawioną
rybę pokroić na dzwonki, wypłukać i osuszyć. Oprószyć
sola,
pieprzem i przyprawą do ryb, obtoczyć w
mące, roztrzepanym
jajku i znów w
mące, i usmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia położyć na każdym dzwonku po wiórku
masła, przykryć patelnię i jeszcze 6 minut trzymać na małym ogniu. Przełożyć na półmisek, udekorować
natką pietruszki i plastrami
cytryny.Uwagi:
natka pietruszki w gałązkach,
ryba sprawionaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: rewa05Data: 2011-11-23PEWNIE PYCHAAAA;pAutor: aniaData: 2011-11-23pewnie pychaaaaaaaAutor: julkaData: 2011-06-15ciekawe czy mi wyjdzie;DAutor: hahaData: 2010-12-24do damian... ale ty ciemny jestes.... temp. smazenia...Autor: IzaData: 2009-02-18Temperatura smażenia zależy od przepisu ale zazwyczaj jest to około 200 stopni Celsjusza. Zależy to też od wielkości smażonych kawałków, kawałki większe powinny być smażone w niższej temperaturze.Autor: damianData: 2009-02-17a ja mam dylemat bo wszedzie piszecie o smazeniu z obu stron kilka minut a ja musze znac dokladna temperature smażenia zna ktos ? moje gg 7933415Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: