ßßß Cookit - przepis na Ryba smażona

Ryba smażona

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
przyprawa do ryb 1 sztuk
mąka 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sprawioną rybę pokroić na dzwonki, wypłukać i osuszyć. Oprószyć sola, pieprzem i przyprawą do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, i usmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia położyć na każdym dzwonku po wiórku masła, przykryć patelnię i jeszcze 6 minut trzymać na małym ogniu. Przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i plastrami cytryny.
Uwagi:
natka pietruszki w gałązkach, ryba sprawiona
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: rewa05
Data: 2011-11-23
PEWNIE PYCHAAAA;p
Autor: ania
Data: 2011-11-23
pewnie pychaaaaaaa
Autor: julka
Data: 2011-06-15
ciekawe czy mi wyjdzie;D
Autor: haha
Data: 2010-12-24
do damian... ale ty ciemny jestes.... temp. smazenia...
Autor: Iza
Data: 2009-02-18
Temperatura smażenia zależy od przepisu ale zazwyczaj jest to około 200 stopni Celsjusza. Zależy to też od wielkości smażonych kawałków, kawałki większe powinny być smażone w niższej temperaturze.
Autor: damian
Data: 2009-02-17
a ja mam dylemat bo wszedzie piszecie o smazeniu z obu stron kilka minut a ja musze znac dokladna temperature smażenia zna ktos ? moje gg 7933415
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3509/Ryba-smazona