Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet mrożony 1 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
bułka tarta 0.5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
przyprawa do ryb 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety nie rozmrażać, szybko opłukać, pokroić na porcje, posolić, popieprzyć i oprószyć przyprawą do ryb. Obtoczyć w
mące wymieszanej z
bułką tartą i smażyć na gorącym
oleju, na rumiano z obu stron. Pod konie smażenia położyć na każdym kawałku
ryby troszkę
masła i przykryć patelnię, żeby
masło wsiąkło w
rybę. Wyłożyć na półmisek i udekorować
natką i kawałkami
cytryny.Uwagi:
natka pietruszki w gałązceAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: