Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada mleczna 50 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 225 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 100 gramów
migdały mielone 75 gramów
mąka 150 gramów
sól 1 szczypta
czekolada biała 75 gramówWykonanie:Mieszając, roztopić
masło razem z połamaną
czekoladą.
Orzechy grubo posiekać. Mikserem utrzeć
jajka,
cukier,
cukier waniliowy,
migdały,
sól,
mąkę i
czekoladę z
masłem na gładką masę. Wymieszać z
orzechami. Ciasto nakładać do kolorowych, papierowych foremek do 2/3 objętości, ułożonych na 2 blachach. Piej kolejno w 180 stopniach ok. 18 minut, ostudzić.Połamaną
białą czekoladę stopić w kąpieli
wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: