ßßß Cookit - przepis na Miniaturowe muffinki

Miniaturowe muffinki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada mleczna 50 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 225 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 100 gramów
migdały mielone 75 gramów
mąka 150 gramów
sól 1 szczypta
czekolada biała 75 gramów
Wykonanie:
Mieszając, roztopić masło razem z połamaną czekoladą. Orzechy grubo posiekać. Mikserem utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy, migdały, sól, mąkę i czekoladę z masłem na gładką masę. Wymieszać z orzechami. Ciasto nakładać do kolorowych, papierowych foremek do 2/3 objętości, ułożonych na 2 blachach. Piej kolejno w 180 stopniach ok. 18 minut, ostudzić.
Połamaną białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.
Uwagi:
Masło można zastąpić margaryną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9735/Miniaturowe-muffinki