Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada biała 350 gramów
masło 300 gramów
jajka 9 sztuk
orzechy włoskie 180 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 450 gramów
mąka 450 gramów
sól 1 szczyptagrzaniec 100 mililitrów
cukier puder 480 gramówWykonanie:Połamane 300g
czekolady stopić z
masłem w kąpieli
wodnej i lekko ostudzić. 80g
orzechów grubo posiekać.
Jajka rozmieszać. Stopiona
czekoladę wymieszać z
cukrem,
cukrem waniliowym,
jajkami,
solą oraz posiekanymi
orzechami. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, ostudzić.Grzaniec wymieszać z
cukrem pudrem. Masą posmarować ciasto i na 3 h włożyć do lodówki.Pokroić ciasto na kwadraty i ukośnie je przekroić. Połamane 50g
czekolady stopić w gorącej kąpieli
wodnej. 100g
orzechów zamaczać w
polewie czekoladowej i udekorować nimi trójkąty.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: