ßßß Cookit - przepis na Trójkąciki orzechowe

Trójkąciki orzechowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 60
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada biała 350 gramów
masło 300 gramów
jajka 9 sztuk
orzechy włoskie 180 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 450 gramów
mąka 450 gramów
sól 1 szczypta
grzaniec 100 mililitrów
cukier puder 480 gramów
Wykonanie:
Połamane 300g czekolady stopić z masłem w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. 80g orzechów grubo posiekać. Jajka rozmieszać. Stopiona czekoladę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, solą oraz posiekanymi orzechami. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Grzaniec wymieszać z cukrem pudrem. Masą posmarować ciasto i na 3 h włożyć do lodówki.
Pokroić ciasto na kwadraty i ukośnie je przekroić. Połamane 50g czekolady stopić w gorącej kąpieli wodnej. 100g orzechów zamaczać w polewie czekoladowej i udekorować nimi trójkąty.
Uwagi:
Masło można zastąpić margaryną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9756/Trojkaciki-orzechowe