Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 200 gramów
cukier 150 gramów
orzechy włoskie mielone 150 gramów
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 50 gramów
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: z przesianej
mąki, posiekanego
masła,
cukru, mielonych
orzechów,
jajka oraz
cukru waniliowego zagnieść szybko na gładkie, kruche ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki.Rozwałkować na grubość ok. 7 mm i wyciąć
ciasteczka. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne
ciastka posypać
cukrem pudrem wymieszanym z
cukrem waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: