Składniki:Spód:337 g mąkiszczypta soli4,5 łyżki kakao100 g cukrucukier waniliowy210 g margaryny2 jajkaMus czekoladowy:100 g gorzkiej czekolady300 ml śmietanki kremówki 30%150 g masła4 jajka300 g cukru4 łyżki kakaoDekoracja:200 ml ubitej śmietany kremówkiwiórki z czekoladySposób przygotowania:Spód:1. Składniki na ciasto wsypać do miski. Zagnieść. Powstałą kulę wsadzić do lodówki na godzinę.2. Formę do tarty posmarować masłem. Wyłożyć dno i boki ciastem.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C 25 minut.Mus czekoladowy:1. Do garnka wlać śmietanę, zagotować. Zdjąć z palnika i wrzucić połamaną na kosteczki czekoladę. Odstawić na 2 minuty. Zamieszać.2. Masło utrzeć z cukrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodawać po 1 jaku. Na koniec dodać kremówkę z czekoladą.3. Masę wylać na kruchy spód. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 st C przez godzinę aż masa zastygnie.Dekoracja:Tak przygotowane ciasto można odłożyć na noc. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekolady.SMACZNEGO!