Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 100 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
masło 150 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
śmietana kremówka 100 mililitrówWykonanie:
Czekoladę i
masło rozpuścić w garnuszku , wstawionym do większego naczynia z gotującą się
wodą. Rozpuszczoną
czekoladę odstawić.
Jajka ubić z
cukrami. Gdy masa zbieleje, dodać po łyżce rozpuszczoną
czekoladę i utrzeć ponownie. Dodać
mąkę,
sól i
śmietanę. Wylać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na 25-30 min. do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Upieczone ciasto
czekoladowe po ostudzeniu można posypać
cukrem pudrem. Podawać pokrojone na prostokąty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: