ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 100 gramówczekolada gorzka 100 gramówmasło 150 gramówjajka 3 sztukcukier 250 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptaśmietana kremówka 100 mililitrówWykonanie:Czekoladę i masło rozpuścić w garnuszku , wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladę odstawić. Jajka ubić z cukrami. Gdy masa zbieleje, dodać po łyżce rozpuszczoną czekoladę i utrzeć ponownie. Dodać mąkę, sól i śmietanę. Wylać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na 25-30 min. do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Upieczone ciasto czekoladowe po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem. Podawać pokrojone na prostokąty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: