ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 200 gramówcukier 100 gramówsól 1 szczyptajajka 1 sztukwiśnie 450 gramówgalaretka wiśniowa 1 sztukśmietana kremówka 1 szklanekcukier waniliowy 1 sztukzagęstnik 1 sztukczekolada gorzka 3,5 łyżek stołowychlistki mięty według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, masła, jajka, cukru i soli zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wiśnie wydrylować.Z rozwałkowanego ciasta wyciąć 8 krążków i wylepić nim natłuszczone foremki do tarteletek. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i suchymi ziarenkami fasoli. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Zimne spody wyłożyć wiśniami i zalać tężejącą galaretką, schłodzić. Brzegi ciastek udekorować rozetkami śmietany ubitej z cukrem waniliowym i zagęstnikiem oraz listkami mięty lub melisy. Posypać starta czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: