Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 200 gramów
cukier 100 gramów
sól 1 szczypta
jajka 1 sztuk
wiśnie 450 gramów
galaretka wiśniowa 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztukzagęstnik 1 sztuk
czekolada gorzka 3,5 łyżek stołowychlistki
mięty według uznaniaWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła,
jajka,
cukru i
soli zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Wiśnie wydrylować.Z rozwałkowanego ciasta wyciąć 8 krążków i wylepić nim natłuszczone foremki do tarteletek. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i suchymi ziarenkami
fasoli. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Zimne
spody wyłożyć
wiśniami i zalać tężejącą
galaretką, schłodzić. Brzegi
ciastek udekorować rozetkami
śmietany ubitej z
cukrem waniliowym i zagęstnikiem oraz listkami
mięty lub
melisy. Posypać starta
czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: