ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza gryczana ugotowana 3 szklanek
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
suszone grzyby 100 gramów
mleko 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
jajka 1 sztuk
Wykonanie:
Farsz: umyte grzyby moczyć w mleku 2h i osaczyć. Gotować w wodzie 30 minut, odcedzić i drobno posiekać. Oczyszczoną cebulę posiekać i zrumienić na łyżce masła. Kaszę wymieszać z cebulą i grzybami. Doprawić solą i pieprzem, mieszając przysmażyć na pozostałym maśle.
Ciasto: z mąki, śmietany, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto, rozwałkować , wycinać kwadraty, na każdy położyć farsz. Zlepić brzegi po przekątnej. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopniach na jasno złoty kolor.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4625/Pierogi-z-kasza-gryczana-i-grzybami