Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana ugotowana 3 szklanek
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
suszone grzyby 100 gramów
mleko 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
jajka 1 sztukWykonanie:Farsz: umyte
grzyby moczyć w
mleku 2h i osaczyć. Gotować w wodzie 30 minut, odcedzić i drobno posiekać. Oczyszczoną
cebulę posiekać i zrumienić na łyżce
masła.
Kaszę wymieszać z
cebulą i
grzybami. Doprawić
solą i
pieprzem, mieszając przysmażyć na pozostałym
maśle.Ciasto: z
mąki,
śmietany,
jajka i szczypty
soli wyrobić ciasto, rozwałkować , wycinać kwadraty, na każdy położyć farsz. Zlepić brzegi po przekątnej. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopniach na jasno złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: