Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 1,5 szklanek
grzyby suszone 30 gramów
cebula 2 sztuk
jajka 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
bulion drobiowy 1 kostek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę (głąb wyciąć) z blanszować we wrzątku. W liściach wyciąć zgrubienia.
Kaszę ugotować na sypko. Namoczone na noc
grzyby ugotować i drobno pokroić. Oczyszczona
cebule posiekać i zrumienić na tłuszczu. Wszystkie składniki farszu wymieszać, dodać rozpuszczony w niewielkiej ilości
wody bulion, ugotowane na twardo i posiekane
jajka, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, podlać
wywarem z
grzybów i dusić, aż prawie cały płyn wyparuje. Polać je szklanką kwaśnej
śmietany i chwile dusić lub zapiec w piekarniku. Podawać polane stopionym
boczkiem lub
cebulka zrumieniona na tłuszczu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: