ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 1,5 szklanek
grzyby suszone 30 gramów
cebula 2 sztuk
jajka 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
bulion drobiowy 1 kostek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę (głąb wyciąć) z blanszować we wrzątku. W liściach wyciąć zgrubienia.
Kaszę ugotować na sypko. Namoczone na noc grzyby ugotować i drobno pokroić. Oczyszczona cebule posiekać i zrumienić na tłuszczu. Wszystkie składniki farszu wymieszać, dodać rozpuszczony w niewielkiej ilości wody bulion, ugotowane na twardo i posiekane jajka, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów i dusić, aż prawie cały płyn wyparuje. Polać je szklanką kwaśnej śmietany i chwile dusić lub zapiec w piekarniku. Podawać polane stopionym boczkiem lub cebulka zrumieniona na tłuszczu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10644/Golabki-z-kasza-gryczana