Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 0,5 litrów
cebula 500 gramów
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę zanurzyć na chwilę we wrzątku, rozdzielić liście, ściąć zgrubiałe nerwy.
Kaszę ugotować na sypko. Oczyszczone
pieczarki oraz
cebule drobno posiekać i podsmażyć na
maśle. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Połowę
grzybów dodać do
kaszy, a
polowe odłożyć na sos.
Grzyby na sos podlać
śmietana, doprawić
sola oraz
pieprzem i dusić, aż część sosu odparuje.Farsz z
kaszy układać pośrodku liści
kapusty i formować gołąbki. Dusić pod przykryciem w małej ilości osolonej
wody 25 minut. Podawać w
sosie pieczarkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Inne
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: