ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z kaszą i grzybami

Gołąbki z kaszą i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 0,5 litrów
cebula 500 gramów
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę zanurzyć na chwilę we wrzątku, rozdzielić liście, ściąć zgrubiałe nerwy. Kaszę ugotować na sypko. Oczyszczone pieczarki oraz cebule drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Połowę grzybów dodać do kaszy, a polowe odłożyć na sos.
Grzyby na sos podlać śmietana, doprawić sola oraz pieprzem i dusić, aż część sosu odparuje.
Farsz z kaszy układać pośrodku liści kapusty i formować gołąbki. Dusić pod przykryciem w małej ilości osolonej wody 25 minut. Podawać w sosie pieczarkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12424/Golabki-z-kasza-i-grzybami