Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety ryby morskiej 600 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
szpinak mrożony 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
śmietana 50 mililitrów
ser pleśniowy 200 gramów
masło 5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i na 30 minut wstawić, pod przykryciem, do lodówki. Rozmrożony
szpinak dusić na łyżce
masła, aż odparuje nadmiar
wody i
szpinak zgęstnieje. Dodać gęstą
śmietanę, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i zmiażdżonym
czosnkiem. Łyżką
masła wysmarować żaroodporne naczynie i ułożyć w nim
filety rybne. Na wierzch rozłożyć
szpinak, całość przykryć plasterkami
sera i wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: