ßßß Cookit - przepis na Tortellini w sosie szpinakowym

Tortellini w sosie szpinakowym

nazwa

Wykonanie

Od czasu kiedy pierwszy raz użyłam pierożków tortelini do tej sałatki, kupuję je bardzo często. Już tylko ugotowane i polane masłem smakują bardzo dobrze ale zajrzałam do opakowania i tam znalazłam inspirację na kolejne pyszne danie.
Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini
400 g szpinaku mrożonego
1 ząbek czosnku
pół szklanki śmietany
sól, pieprz
łyżka masła
parmezan
Pierożki tortellini ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekany czosnek i chwilę przesmażyć. Dodać szpinak i dusić. Po chwili wlać śmietankę, dodać sól i pieprz i gotować aż sos zgęstnieje. Gdy ma odpowiednią konsytsnecję zestawić z ognia. Pierożki wyłożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok.20 minut. Na gorące pierożki zetrzeć parmezan.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/02/Tortellini-w-sosie-szpinakowym.html