ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi konserwowe 300 gramówjajka 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukmarchewka 1 sztukszynka konserwowa 250 gramówżelatyna 10 łyżek deserowychcebula 1 sztukwino białe wytrawne 1 szklanekliść laurowy 1 sztukpieprz ziarnisty 1 łyżek deserowychziele angielskie 3 ziarnanatka pietruszki 3 łodygapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Szparagi osączyć. Ugotowane, obrane jajka pokroić w plasterki. oczyszczona paprykę pokroić w kostkę. Ugotowana marchewkę też pokroić w kostkę.Galareta: namoczyć żelatynę w 0,3 szklanki wody. Oczyszczoną cebulę zalać winem oraz 1,5 szklanki wody, dodać przyprawy i natkę pietruszki. Gotować 5 minut i przecedzić, dodać pieprz, sól oraz żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści.Na dno salaterki wylać trochę galarety. Ułożyć jajka, plasterki szynki oraz szparagi i zalać wszystko galaretką, wypełniając półmiski. Odstawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć marchew oraz paprykę i zalać resztą galarety. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Podawać z chrzanem lub sosem tatarskim.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: