Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg 1 kilogramów
szałwia 2 listków
natka pietruszki według uznania
czosnek 1 ząbki
wino białe wytrawne 1/2 szklanek
cytryna 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Rybę oczyść, spraw i włóż do naczynia, w którym będziesz móc piec
rybę w piekarniku. W mniejszym naczyniu wymieszaj drobno posiekaną
szałwię,
natkę pietruszki,
czosnek, wlej
olej,
sok z cytryny,
wino, dodaj
sól i
pieprz. Po dokładnym wymieszaniu polewaj
pstrągi od strony zewnętrznej jak i wewnętrznej.
Pstrągi piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C około 20 minut. Aby
ryba nie była zbyt sucha często podlewaj ją sosem własnym, który uzyskasz w czasie pieczenia.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: