ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopstrąg 1 kilogramówszałwia 2 listkównatka pietruszki według uznaniaczosnek 1 ząbkiwino białe wytrawne 1/2 szklanekcytryna 1 sztukolej 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rybę oczyść, spraw i włóż do naczynia, w którym będziesz móc piec rybę w piekarniku. W mniejszym naczyniu wymieszaj drobno posiekaną szałwię, natkę pietruszki, czosnek, wlej olej, sok z cytryny, wino, dodaj sól i pieprz. Po dokładnym wymieszaniu polewaj pstrągi od strony zewnętrznej jak i wewnętrznej. Pstrągi piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C około 20 minut. Aby ryba nie była zbyt sucha często podlewaj ją sosem własnym, który uzyskasz w czasie pieczenia.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: