Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
papryka 1 sztuk
cebula 0,5 sztuk
grzyby leśne,pokrojone i ugotowane 0,5 szklanek
kiełbasa 100 gramów
kukurydza konserwowa 2 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
pieprz mielony według uznania
papryka ostra, mielona 1 szczypta
pomidor 0,5 sztukWykonanie:Przygotowanie ciasta naleśnikowego: do naczynia dać przesianą
mąkę,
jajko,
mleko, szczyptę
soli i wymieszać na jednolitą masę. Ciasto ma być gęściejsze niż na naleśniki. Przygotowanie farszu: umytą i oczyszczoną
paprykę i
cebulę pokroić w niewielkie paski, i dusić na patelni, na rozgrzanym
oleju, dodać
grzyby, pokrojoną w drobną kostkę
kiełbasę i obranego ze skórki, pokrojonego drobno
pomidora. Mieszając dusić na małym ogniu. Doprawić przyprawą jarzynową,
pieprzem mielonym, mieloną
ostrą papryką i ewentualnie
solą. Pod koniec duszenia dodać
kukurydzę konserwową. Dusić do miękkości warzyw. Farsz ma
mieć smak pikantny. Lekko ostudzony farsz przełożyć do ciasta i wymieszać. Na patelni na rozgrzanym ogniu, smażyć zgrabne placki, na rumiano z obu stron.Uwagi:Zamiast
grzybów leśnych, można użyć surowe, pokrojone
pieczarki, a zamiast
pomidora -
przecier pomidorowy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-09Jak pizzerki:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: