ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówdrożdże 50 gramówmleko 0.5 szklanekjajko 2 sztuksól według uznaniaolej 2 łyżek stołowychcukier 0.5 łyżek deserowychgrzyb 250 gramówcebula 3 sztukpapryka 2 sztukcukinia 0.5 sztukkiełbasa 200 gramówpomidor 3 sztukvegeta według uznaniapieprz według uznaniapapryka ostra według uznaniaprzyprawa do pizzy według uznanialiście laurowe 2 sztukmargaryna 0.5 kostekser żółty 150 gramówWykonanie:Przygotowanie ciasta: z cukru, drożdży i odrobiny mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Z mąki, jajek, mleka i rozczynu wyrobić ręką ciasto, aż będzie odstawało od ścianek naczynia, pozostawić do wyrośnięcia.Przygotowanie farszu: do głębokiego rondla dać margarynę, oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę i paprykę pokrojoną w niewielkie paski, dusić na małym ogniu, dodać pokrojone i obgotowane grzyby leśne, dodać liście laurowe i pokrojoną w niewielką kostkę kiełbasę bez skórki, dodać pokrojone drobno pomidory (obrane ze skórki), a na końcu dodać oczyszczoną ze skórki cukinię, pokrojoną w niewielką kostkę i jeszcze chwilę dusić, mieszając doprawić przyprawą jarzynową, papryką ostrą, pieprzem, solą i przyprawą do pizzy.Dużą blaszkę wysmarować olejem i wyłożyć równomiernie na dno wyrośnięte ciasto, a na ciasto rozłożyć farsz. Posypać przyprawą do pizzy i potartym na dużych oczkach żółty ser. Piec w 180 stopniach ok. 50 minut. Podawać z keczupem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: