Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
drożdże 50 gramów
mleko 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
cukier 0.5 łyżek deserowych
grzyb 250 gramów
cebula 3 sztuk
papryka 2 sztuk
cukinia 0.5 sztuk
kiełbasa 200 gramów
pomidor 3 sztuk
vegeta według uznania
pieprz według uznania
papryka ostra według uznania
przyprawa do pizzy według uznania
liście laurowe 2 sztuk
margaryna 0.5 kostek
ser żółty 150 gramówWykonanie:Przygotowanie ciasta: z
cukru,
drożdży i odrobiny
mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Z
mąki,
jajek,
mleka i rozczynu wyrobić ręką ciasto, aż będzie odstawało od ścianek naczynia, pozostawić do wyrośnięcia.Przygotowanie farszu: do głębokiego rondla dać
margarynę, oczyszczoną i pokrojoną w talarki
cebulę i
paprykę pokrojoną w niewielkie paski, dusić na małym ogniu, dodać pokrojone i obgotowane
grzyby leśne, dodać
liście laurowe i pokrojoną w niewielką kostkę
kiełbasę bez skórki, dodać pokrojone drobno
pomidory (obrane ze skórki), a na końcu dodać oczyszczoną ze skórki
cukinię, pokrojoną w niewielką kostkę i jeszcze chwilę dusić, mieszając doprawić przyprawą jarzynową,
papryką ostrą,
pieprzem,
solą i przyprawą do pizzy.Dużą blaszkę wysmarować
olejem i wyłożyć równomiernie na dno wyrośnięte ciasto, a na ciasto rozłożyć farsz. Posypać przyprawą do pizzy i potartym na dużych oczkach
żółty ser. Piec w 180 stopniach ok. 50 minut. Podawać z
keczupem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: