Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
drożdże 50 gramów
jajko 2 sztuk
mleko 0.5 szklanek
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
olej 4 łyżek stołowych
grzyb 300 gramów
cebula 2 sztuk
margaryna 0.5 kostek
kiełbasa 300 gramów
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
papryka ostra według uznania
pieprz według uznania
przyprawa do pizzy według uznania
ser żółty 250 gramówWykonanie:
Drożdże rozprowadzić
cukrem, łyżką
mleka i
mąki , pozostawić do wyrośnięcia. Z przesianej
mąki,
mleka,
jajek,szczypty
soli i rozczynu
drożdżowego wy robić ciasto, dodać 2 łyżki
oleju i wyrobić tak, aby odstawało od ręki i od ścianek naczynia. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Do rondla dać
margarynę i posiekaną
cebulę i trochę podusić, dodać odsączone rozmrożone
grzyby,
przecier pomidorowy,
kiełbasę pokrojoną w kostkę i dusić mieszając, doprawić do smaku
ostrą papryką,
pieprzem i
solą. Na końcu dodać osączoną
kukurydzę i dobrze wymieszać, zdjąć z ognia.Dużą blachę wysmarować dwiema łyżkami
oleju, rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto, a na cieście równomiernie, łyżką, rozłożyć przygotowany farsz
grzybowy. Farsz posypać przyprawą do pizzy, a na to starty na grubych oczkach,
żółty ser. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Podawać zaraz po upieczeniu z
ketchupem.Uwagi:
grzyby obgotowane z zamrażalkiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: aaaddddddddddData: 2008-11-11do baniDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: