ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówdrożdże 50 gramówjajko 2 sztukmleko 0.5 szklanekcukier 1 łyżek deserowychsól według uznaniaolej 4 łyżek stołowychgrzyb 300 gramówcebula 2 sztukmargaryna 0.5 kostekkiełbasa 300 gramówprzecier pomidorowy 2 łyżek stołowychpapryka ostra według uznaniapieprz według uznaniaprzyprawa do pizzy według uznaniaser żółty 250 gramówWykonanie:Drożdże rozprowadzić cukrem, łyżką mleka i mąki , pozostawić do wyrośnięcia. Z przesianej mąki, mleka, jajek,szczypty soli i rozczynu drożdżowego wy robić ciasto, dodać 2 łyżki oleju i wyrobić tak, aby odstawało od ręki i od ścianek naczynia. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Do rondla dać margarynę i posiekaną cebulę i trochę podusić, dodać odsączone rozmrożone grzyby, przecier pomidorowy, kiełbasę pokrojoną w kostkę i dusić mieszając, doprawić do smaku ostrą papryką, pieprzem i solą. Na końcu dodać osączoną kukurydzę i dobrze wymieszać, zdjąć z ognia.Dużą blachę wysmarować dwiema łyżkami oleju, rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto, a na cieście równomiernie, łyżką, rozłożyć przygotowany farsz grzybowy. Farsz posypać przyprawą do pizzy, a na to starty na grubych oczkach, żółty ser. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Podawać zaraz po upieczeniu z ketchupem.Uwagi:grzyby obgotowane z zamrażalkiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: aaaddddddddddData: 2008-11-11do baniDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: