Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania
czarne oliwki 100 gramów
ogórek 1/2 sztuk
tuńczyk z puszki 150 gramów
cebula 2 sztuk
żołta papryka 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
fasolka szparagowa 250 gramów
pomidory 250 gramów
jajka 3 sztukWykonanie:
Jajka obrać, pokroić w ćwiartki.
Fasolkę obrać, usunąć zdrewniałe włókna, ugotować. Osaczyć. Pokroić w kawałki.
Cebule obrać i pokroić w krążki.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie paski.
Ogórek obrać i pokroić w plastry,
pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki.
Tuńczyka wyjąć z puszki. Osaczyć z zalewy. Podzielić na części.
Oliwki osaczyć. Wszystkie składniki sałatki poukładać w dużej, płaskiej salaterce. Skropić
oliwą. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: