ßßß Cookit - przepis na Sałatka nicejska z jajkiem

Sałatka nicejska z jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania
czarne oliwki 100 gramów
ogórek 1/2 sztuk
tuńczyk z puszki 150 gramów
cebula 2 sztuk
żołta papryka 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
fasolka szparagowa 250 gramów
pomidory 250 gramów
jajka 3 sztuk
Wykonanie:
Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Fasolkę obrać, usunąć zdrewniałe włókna, ugotować. Osaczyć. Pokroić w kawałki.Cebule obrać i pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie paski. Ogórek obrać i pokroić w plastry, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Tuńczyka wyjąć z puszki. Osaczyć z zalewy. Podzielić na części. Oliwki osaczyć. Wszystkie składniki sałatki poukładać w dużej, płaskiej salaterce. Skropić oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6895/Salatka-nicejska-z-jajkiem