Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
mąka 1 szklanek
sól 1 szczypta
cukier 0,5 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
ser mielony 400 gramów
truskawki 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 50 gramówWykonanie:Ciasto: wlać do wysokiego garnka
mleko,
wodę,
jajka,
sól,
cukier oraz przesiana
mąkę i zmiksować. Ciasto powinno
mieć konsystencję
śmietany. Odstawić na 20 minut.Oczyszczone
truskawki pokroić na kawałki. Do
sera dodać
jogurt,
cukier waniliowy,
cukier puder oraz
truskawki i delikatnie wymieszać.Z ciasta usmażyć naleśniki. Na każdy nakładać farsz, zostawiając dookoła wolny brzeg. Placek złożyć na pół i znowu na pół. Podawać z sosem
czekoladowym:
masło rozpuścić razem z połamana
czekoladą.Uwagi:
Wodę można zastąpić
wodą gazowaną, wtedy naleśniki będą bardziej puszyste.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: