Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier puder 100 gramów
jajka 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 270 gramów
czekolada gorzka 50 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem pudrem na gładki krem. Ucierając, stopniowo dodawać
mleko,
jajko,
cukier waniliowy,
sól oraz przesianą
mąkę. Ciasto podzielić na pół. Do jednej
polowy dodać startą grubo
czekoladę. 2-3 duże blachy wyścielić papierem do pieczenia. Jasne ciasto przełożyć do szprycy do dekoracji
tortów z dużą gwiazdką i wycisnąć na blachy pierścionki. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut na złoty kolor. Tak samo zrobić z
ciastem czekoladowym.Zimne
ciasteczka posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: