Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 500 gramów
grzybki /pieczarki 250 gramów
sok cytrynowy według uznania
cebula 1 sztukrosół z kostki 0 , 5 szklanek
śmietana 1 porcja
natka pietruszki według uznania
listek laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Uwagi:
Cebulę posiekać i usmażyć na tłuszczu, dodać umyte i pokrojone
grzyby,
listek laurowy,
ziele angielskie,
sól,
pieprz i rosół z kostki dobry byłby
grzybowy. gotować
póki grzyby nie będą miękkie, później dodać
śmietanę i
pietruszkę. W
między czasie ugotować
makaron na ząb, w wodzie z
oliwą i dodatkiem
soli. Formę do zapiekania i układać pietrami warstwa
makaronu później
grzybów, na wierzchu powinny znaleźć się
grzyby. Posypać
serem wymieszanym z
bułką tartą i piec 30 minut.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30bardzo dobre,
moge polecicDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: