Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 100 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
tymianek gałązka 1 sztukłazanki 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Łazanki ugotować w osolonym wrzątku i osączyć.
Grzyby umyć i zalać ciepłą
wodą, odstawić na 2h po czym ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę i dodać do miękkich
grzybów. Do zupy włożyć
przyprawy i gotować na wolnym ogniu ok. 45 minut.
Wywar przecedzić.
Grzyby pokroić w cienkie paseczki i włożyć z powrotem do
wywaru. Ponownie zagotować, mieszając, doprawić
pieprzem. Podawać z łazankami i
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemWigiliaZupyKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-14mniam ;}Autor: FloressData: 2008-12-20uwielbiam
grzyby :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: