Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztukłazanki 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Grzyby wypłukać, zalać 1,5 litra
wodą, odstawić na 2 godz. Dodać
ziele angielskie,
listek laurowy i gotować. Po 30 minutach włożyć obraną
włoszczyznę(bez
kapusty) i
cebulę. Gotować na małym ogniu, aż
grzyby będą miękkie. Łazanki ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Zupę przyprawić
solą oraz
pieprzem i przecedzić przez sito. Osączone i ostygnięte
grzyby pokroić na paseczki i z powrotem włożyć do
wywaru, zagotować. Gorącą zupą zalać kluski.Uwagi:łazanki 1 paczkaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: