ßßß Cookit - przepis na Tymbaliki z ozorkiem

Tymbaliki z ozorkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ozorki cielęce 500 gramów
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
oliwa według uznania
cytryna 1 sztuk
wino białe 50 mililitrów
żelatyna 3 łyżek stołowych
roszponka według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorować ozorki i wykroić gruczoły ślinowe. Zalać wodą, dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Gotować 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć skórkę i gotować jeszcze 20 minut. Ostudzić w wywarze, wyjąć i pokroić w plasterki. Ze sparzonej cytryny skroić skórkę w paski. Trójkątne salaterki lub inne naczynia natrzeć oliwą i posypać skórką oraz ułożyć mięso.
Przecedzony wywar doprawić solą, pieprzem, winem oraz sokiem z cytryny. Gorący połączyć z żelatyną, a gdy zgęstnieje zalać ozorki. Przed podaniem ozdobić je roszponka.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10323/Tymbaliki-z-ozorkiem