Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 1 sztuk
szynka 100 gramów
jajka 4 sztuk
ser edamski 150 gramów
mleko 0,5 szklanek
olej roślinny według uznania
oregano według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mąkę wyrobić z 4
żółtkami oleju, szczyptą
soli, proszkiem(
proszek do pieczenia powinien być niesłodzony) i odrobiną ciepłej
wody(
wody tyle by łatwo było wyrobić ciasto)Z wyrobionego ciasta zrobić kulkę, przykryć czystą lnianą ściereczką i pozostawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Pieczarki wymyć i obrać pokroić w paseczki,
ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
szynkę pokroić w drobne paseczki.
Jajka ubić z
mlekiem,
solą i
pieprzem. Niską foremkę natłuścić , wsypać lekko
mąkę i wyłożyć
ciastem, formując troszkę wyżej brzegi. Posypać
pieczarkami i
serem i
szynką, zalać masą jajeczną, posypać
oregano i na wierzch dodać kilka wiórków
masła. Piec około 30 minut w gorącym piekarniku około 180 stopni C.Uwagi:Zamiast
szynki można dodać
salami bądź inną ulubioną
wędlinę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30proste jest najlepszeAutor: FloressData: 2008-12-30średnie ciasto, jakieś takie nie jak na pizzęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: