Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mozzarella w kulkach 1 sztuk
oliwki zielone nadziewane pastą 2 łyżek stołowych
pomidory suszone 8 sztuk
bazylia listki według uznania
pomidory bez skórki 1 puszka
papryczka chili 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebule pokroić w kostkę, a
czosnek rozdrobnić. oczyszczona papryczkę drobno posiekać.
Pomidory suszone osączyć z zalewy.
Sos pomidorowy: na rozgrzany na patelni
olej wrzucić
cebule i
czosnek, mieszając, zeszklić. Dodać
pomidory z puszki i gotować 10 minut. Doprawić do smaku
sola oraz
ziołami. Sos można zmiksować na aksamitny krem.Kulki
sera pokroić w plasterki i nabić na zwilżone
wodą długie, drewniane patyczki na przemian z
oliwkami,
suszonymi pomidorami oraz listkami
bazylii. Gotowe szaszłyki podawać z wystudzonym
sosem pomidorowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: