ßßß Cookit - przepis na Penne alla arrabbiata

Penne alla arrabbiata

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron rurki 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pomidory bez skórki 450 gramów
papryczka chili 1 sztuk
bazylia 0,5 pęczek
parmezan według uznania
oliwki czarne 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Dodać posiekany czosnek, chwile smażyć i włożyć pokrojone pomidory wraz z zalewą. Dodać oczyszczona, drobno pokrojona papryczkę i gotować minute. Umyte, osuszone listki bazylii pokroić na cienkie paseczki i dodać do sosu. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwile jeszcze gotować. Na koniec można dodać pokrojone w plasterki oliwki i połowę startego sera. Doprawić do smaku szczyptą cukru. Makaron wymieszać z sosem i posypać resztą sera.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11053/Penne-alla-arrabbiata