Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
oliwki nadziewane pastą
paprykową 2 łyżek stołowych
ser mozzarella 25 dekagramów
szuszone pomidory w
oliwie 8 sztuk
bazylia 5 listków
pomidory 1 puszka
papryczka chilli 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznania
zioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:
Cebulę i
czosnek obierać.
Cebulę pokroić w kosteczkę a
czosnek przecisnąć przez praskę.
papryczkę chilli rozciąć wzdłuż i usunąć pestki. Strączek dokładnie opłukać i drobno posiekać.
Pomidory położyć na sitko i osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać
olej. Wrzucić
cebulę i
czosnek, mieszając usmażyć na szklisto. Dołożyć
pomidory z puszki. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 10min. Przyprawić do smaku
solą i
ziołami prowansalskimi. Sos można zmiksować na aksamitny krem. Kulki
mozzarelli pokroić w plasterki i nabijać je na długie, zwilżone
wodą, drewniane patyczki, na przemian z
oliwkami,
suszonymi pomidorami i listkami
bazylii. Gotowe szaszłyki podawać z wystudzonym
sosem pomidorowym.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: