ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet drobiowy 600 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychdymka 3 sztukpapryka 2 sztukcukinia 1 sztukpieczarki 100 gramówoliwa 4 łyżek stołowychbulion warzywny 1 szklanekwermut biały 50 mililitrówmelisa 5 gałązkiśmietana 0,5 szklanekmąka 1 łyżek stołowychlimonka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone mięso pokroić na paski, skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem, włożyć do lodówki na 30 minut. Oczyszczona paprykę pokroić w paski, a dymkę posiekać. Oczyszczone pieczarki i cukinie pokroić w plasterki. Mięso obsmażyć na rumiano na rozgrzanej w rondlu oliwie, dodać warzywa i pieczarki. Mieszając smażyć 6 minut. Wlać bulion i wermut, dodać posiekana melisę i dusić na małym ogniu 20 minut. Na koniec wlać wymieszana z mąka śmietanę, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem lub ryżem udekorowane plasterkami limonki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: