ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowo-cebulowa

Zupa pomidorowo-cebulowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
cebula 5 sztuk
bulion warzywny 5 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
chleb czerstwy według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone cebule pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanej oliwie w głębokim rondlu. Dodać pomidory i smażyć 5 minut. Wlać mąkę rozprowadzoną szklanką zimnej wody oraz gorący bulion (może być z kostki) wymieszany z koncentratem pomidorowym. Gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na rozgrzanym na patelni maśle zrumienić pokrojone w kostkę pieczywo. Gorącą zupę podawać w bulionówkach z grzankami.
Uwagi:
Czerstwy chleb można zastąpić bułką na grzanki, a masło - margaryną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7416/Zupa-pomidorowo-cebulowa