Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
cebula 5 sztuk
bulion warzywny 5 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
chleb czerstwy według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone
cebule pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanej
oliwie w głębokim rondlu. Dodać
pomidory i smażyć 5 minut. Wlać
mąkę rozprowadzoną szklanką zimnej
wody oraz gorący
bulion (może być z kostki) wymieszany z
koncentratem pomidorowym. Gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Na rozgrzanym na patelni
maśle zrumienić pokrojone w kostkę
pieczywo. Gorącą zupę podawać w bulionówkach z grzankami.Uwagi:Czerstwy
chleb można zastąpić
bułką na grzanki, a
masło -
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: