Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
ser żółty 200 gramów
lubczyk 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W rondlu, na łyżce
masła, zeszklić pokrojoną w kostkę
cebulę. Dodać umyte i pokrojone na ćwiartki dojrzałe
pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy będą miękkie, przetrzeć wszystko przez sito. Z reszty
masła i
mąki robić złocistą zasmażkę, rozprowadzić zimnym
bulionem (może być z kostki), wlać do
pomidorów, dodać posiekany
lubczyk i gotować na małym ogniu 10 min. Wsypać starty ostry
żółty ser i doprawić zupę do smaku
solą i
pieprzem. Podawać z
groszkiem ptysiowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: