Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki kiszone 5 sztukzalewa z
ogórków 1,5 szklanek
ziemniaki 700 gramów
śmietana 5 łyżek stołowych
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kosteczkę i zalać 3 szklankami
wody, dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, kilka ziaren
ziela angielskiego i
liść laurowy. Gotować do miękkości. Dodać
majeranek i
ogórki utarte na tarce o grubych oczkach.
Mąkę rozprowadzić
śmietaną oraz zalewą z
ogórków i wlać do zupy, wymieszać i gotować kilka minut. Wrzucić rozdrobniony
czosnek, mieszając, doprawić do smaku przyprawą jarzynową,
pieprzem oraz
cukrem. Na talerzach posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: